Bitki Çaylarının faydalarını saymakla bitiremeyiz. İçinde kimyasal maddeler bulunmadığı için daha faydalıdır. Her geçen gün insanlar doğanın şifa gücünü görüp bilinçlendikçe kimyasallar dan uzaklaşıp doğanın şifalı bitkilerinden faydalanın. Bazı bitki çayları ilaçlarla etkileşime girip, sağlığa yarar değil daha çok zarar veriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Köse, bitki Çaylarının karıstırılması halinde etkilerinin azalabileceğini belirterek, bir arada değil tek tek içilmesini önerdi.” Kantaron, enginar, hindiba, Karabaş, civanperçemi gibi çaylar içerdikleri farklı etken maddeleri ile ilaç etkileşimlerine sebep olabilir” Bitki çayları şifa kaynağıdır.
Adaçayı: mikrop ve bakterilerden korur.
Kuşburnu:İyi bir C vitamini kaynağıdır. Kısa süre demlendirilmelidir.
Zencefil: Gripte ve ateşli hastalıklarda zencefil ile nane çayı kullanılabilir.
Papatya: Yorgunlukta yasemin ile papatya çayı içilebilir.
Malzemeler 4 kaşık tarhana 1 litre su 1 su bardağı et veya tavuk suyu 1 kaşık tereyağı 1-2 diş sarımsak …
Malzemeler: 500 gram yeşil fasulye 100-200 gram dana eti(parça et ) 1 adet kuru soğan 1 adet patates 1 yemek…
Malzemeler: 4 adet patates 1 -2 adet kuru soğan sıvı yağ (zeytinyağı) tuz karabiber pul biber…
Çok kolay ve lezzetli bir tatlı tarifini paylaşmak istiyorum. malzemeler: 1 paket margarin 2 adet yumurta (bir yumurta sarısı üzerine…
Protein kaynağı olan yeşil mercimeğin yemeğini sizlere paylaşacağım. Çok pratik ve lezzetli bir tarif mutlaka denemenizi öneririm. Malzemeler: 1 su…
Malzemeler: 1 kg yeşil fasulye 4 yumurta 2 yemek kaşığı tereyağı tuz karabiber Kırmızı biber Hazırlanışı: Fasulyenin başlarını kopardıktan sonra…